Antallet af akademikere er eksploderet i kommunerne

KV17: Mens der er blevet færre pædagoger og lærere, er antallet af akademikere steget drastisk i kommunerne. På Christiansborg møder det kritik, men kommunerne selv mener, at stigningen i akademikere er en god udvikling.

Politikere bruger ofte valgkampene til at tale om flere pædagoger, lærere og sosu'er. Ikke mange taler om, at det er akademikere, der i praksis bliver flere af i kommunerne.
Politikere bruger ofte valgkampene til at tale om flere pædagoger, lærere og sosu'er. Ikke mange taler om, at det er akademikere, der i praksis bliver flere af i kommunerne.Foto: ritzau/Jens Dresling
Erik HolsteinMorten Øyen

Ansættelsen af flere akademikere har jo til formål at skabe en mere professionel opgaveløsning, som i sidste ende betyder, at frontpersonalet kan levere en bedre service til borgerne.

Michael Ziegler (K)
Formand for KL’s Løn og Personaleudvalg

Midt i en valgkamp er det næsten umuligt at hæve blikket på gaden uden at få øje på en politiker i en lygtepæl, som vil arbejde for flere pædagoger, lærere eller sosu’er til at styrke den borgernæreservice i kommunen.

I praksis er det dog en helt anden faggruppe i kommunerne – som politikerne ikke taler meget om i valgkampen – der bliver hyret flere af i disse år.

For mens antallet af pædagoger, lærere og sosu’er er blevet mindre, ansætter kommunerne akademikere i stor stil.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00