Antallet af akademikere er eksploderet i kommunerne

KV17: Mens der er blevet færre pædagoger og lærere, er antallet af akademikere steget drastisk i kommunerne. På Christiansborg møder det kritik, men kommunerne selv mener, at stigningen i akademikere er en god udvikling.

Midt i en valgkamp er det næsten umuligt at hæve blikket på gaden uden at få øje på en politiker i en lygtepæl, som vil arbejde for flere pædagoger, lærere eller sosu’er til at styrke den borgernæreservice i kommunen.

I praksis er det dog en helt anden faggruppe i kommunerne – som politikerne ikke taler meget om i valgkampen – der bliver hyret flere af i disse år.

For mens antallet af pædagoger, lærere og sosu’er er blevet mindre, ansætter kommunerne akademikere i stor stil.

Login

 • Anmeld

  Poul Erik Thyland · Chefkonsulent

  Hvorfor alle disse akademikere i kommunerne?

  Spørgsmålet er meget relevant og undersøgelser viser at ansættelsen af akademikere i kommunerne sker på bekostning af pædagoger og lærere.
  Kommunerne mener selv at det er en god udvikling.
  Jeg er Socialdemokratisk kandidat til KV17 i Thisted kommune. Og jeg er meget uenig i hvad kommunerne mener.
  Der skal være balancerede kompetencer ansat i kommunerne. Den tunge ende skal ikke være i kommunens administration; men i den udførenede ende i vuggestuer, børnehaver, skoler, hospitaler, i ældreplejen og på plejehjem. Hvor der skal fastsættes et normeret antal pædagoger, lærere, sygeplejerske samt SOSU assistenter til x-antal børn, elever, patienter og ældre. Derved skabes et godt arbejdsmiljø i kommunens institutioner til gavn for alle.