Antorini om fleksuddannelsen: Arbejdet begynder nu

INTERVIEW: Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) forventer at komme med et oplæg til fleksuddannelsen inden sommerferien. Hun forventer dog, at den brede enighed om uddannelsen vil blive brudt, når et udkast kommer på bordet.
Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) bekræfter over for Altinget | Uddannelse, at der kommer et udspil om fleksuddannelsen inden sommerferien.
Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) bekræfter over for Altinget | Uddannelse, at der kommer et udspil om fleksuddannelsen inden sommerferien. Foto: Jens Panduro

Det arbejde, der begynder nu, handler om indhold og ikke om værtsskoler. Vi starter med at stille spørgsmålene: Hvem skal fleksuddannelsen kunne løfte, hvad er målgruppens udfordringer og endeligt, hvordan skal deres uddannelse skrues sammen.

Christine Antorini
Børne- og undervisningsminister (S)

Fleksuddannelsen har været længe under vejs. To år for at være helt præcis.

I begyndelsen af 2010 fremsatte den nuværende regering og Enhedslisten et beslutningsforslag om oprettelsen af en ny, tredje vej i ungdomsuddannelserne - fleksuddannelsen. Dengang stod Christine Antorini (S) i spidsen for forslaget, som blev afvist af den daværende VK-regering.  

Men nu, to år efter, tager Christine Antorini revanche, og nu vil hun i rollen som børne- og undervisningsminister snart tage det første skridt i udviklingen af den nye uddannelse.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00