Regeringen: Praktikpladsgaranti stadig på tapetet

TREPART: En løsning på praktikpladsproblemet står stadig på regeringens to-do-liste, efter arbejdet med trepartsforhandlingerne smuldrede fredag. Enhedslisten, 3F og Danske Erhvervsskoler opfordrer regeringen til at finde en løsning med det samme.
Foto: Colourbox

Alle har været enige om, at det her skal prioriteres siden november 2008, alligevel har praktikpladskøen aldrig været længere, og tilmeldingen til erhvervsuddannelserne har aldrig været lavere. Regeringen skal se at komme i arbejdstøjet og få lavet et seriøst udspil på baggrund af de gode input, de har fået fra os og andre.

Lars Kunov
Direktør, Danske Erhvervsskoler - Lederne
Med regeringens beslutning om at droppe trepartsforhandlingerne er det ikke kun forhandlinger om øget arbejdstid, der falder til jorden. Den store mangel på praktikpladser var også på tapetet til forhandlingerne. I weekenden udtrykte erhvervsskoleeleverne derfor frygt for, at de nu ikke får den praktikpladsgaranti, de er blevet lovet.

Men der skal nok ske noget på området, lover børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S). Hvornår der sker noget, er dog mere usikkert.

"Vi er i gang med at drøfte, hvordan vi helt præcist griber den videre proces an," udtaler Christine Antorini nu i en skriftlig kommentar til Altinget | Uddannelse, hvor hun videre understreger, at regeringen stadig vil arbejde for en sammenhængende og varig løsning på praktikpladsproblemet.

Også ministre fra de to andre regeringspartier har været ude og bekræfte, at regeringen fortsat vil tage hånd om de problemer, mange unge står over for.

0:000:00