Antorini: Vi nedprioriterer ikke børnenes læring

ROKADE: Målet om det sammenhængende børneliv bliver ikke ændret, selvom børneområdet er blevet rykket fra Undervisningsministeriet over til Social- og Integrationsministeriet. Det fastslår undervisningsminister Christine Antorini (S) efter kritik fra BUPL.
Foto: Agnete Finnemann Scheel/Altinget.dk
Per Bang Thomsen
Børn skal begynde at lære fra den dag, de starter i vuggestuen, dagplejen eller børnehaven, og den målsætning bliver der ikke ændret ved, selvom hele børneområdet er blevet rykket fra Undervisningsministeriet over til Social- og Integrationsministeriet i forbindelse med ministerrokaden.

Det siger Christine Antorini (S), som fremover skal tituleres "undervisningsminister".

"Jeg kan garantere, at det politiske sigte om det sammenhængende børneliv, som varer fra man er 0 til 18 år, står fuldstændigt uforandret, selvom børneområdet har flyttet ministerium. Vi vil fortsat tænke leg, læring og udvikling på tværs af aldersgrupperne," siger hun.

Mere fokus på udsatte børn
Meldingen kommer, efter BUPL-formand Henning Pedersen har kritiseret regeringen for at rykke børneområdet over til Social- og Integrationsministeriet, som SF-formand Annette Vilhelmsen nu skal stå i spidsen for.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00