Arbejdsgiverne: Praktikpladsproblemet er en myte

PRAKTIK: Hvis flere vælger skolepraktikken eller sadler helt om, vil praktikpladsproblemet være fortid. Det mener DA, efter en ny opgørelse har vist, at langt størstedelen af de praktikløse elever kan færdiggøre uddannelsen med en praktikplads på skolen.
Per Bang Thomsen

Det er helt rimeligt, at man beder de unge om at skifte spor eller vælge en anden uddannelse. Det er ikke alle, der kan få realiseret deres drømmeuddannelser.

Simon Neergaard-Holm
Chefkonsulent hos DA

Ud af de godt 10.000 erhvervsskoleelever, som i dag står uden en praktikplads, er det blot 470 af dem, der reelt ikke kan fuldføre deres uddannelse. Resten kan nemlig få deres svendebrev, hvis de dropper jagten på en virksomhedspraktikplads og i stedet vælger skolepraktikken.

Det viser en dugfrisk opgørelse, som Danmarks Arbejdsgiverforeningen (DA) har foretaget.

Ifølge de seneste praktikpladstal fra Børne- og Undervisningsministeriet, der blev offentliggjort den 5. oktober i år, mangler 10.263 elever lige nu en praktikplads. Men ved at sammenkøre elevernes uddannelsesønsker og de uddannelsesmuligheder, de har til rådighed, har DA fundet ud af, at 9.733 af dem kan afslutte deres uddannelse, hvis de vælger skolepraktikken frem for at lede efter en praktikplads i en privat virksomhed.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00