AT går usikker fremtid i møde

GYMNASIET: Tværfaglighedsfaget AT fungerer ikke optimalt i dag, og derfor skal det på undervisningsministerens forhandlingsbord, mener et politisk flertal. Erhvervslivet og gymnasielærerne bakker op. 

Almen Studieforberedelse (AT) skal under den politiske lup, mener et flertal af Folketingets partier.
Almen Studieforberedelse (AT) skal under den politiske lup, mener et flertal af Folketingets partier.Foto: Colourbox.com
Per Bang Thomsen

Tænkningen bag AT er god, men det er åbenlyst, at det er blevet for akademisk på nogle gymnasier. Det skal blive mere praksis- og virkelighedsnært.

Trine Pertou Mach (SF)
Uddannelsesordfører

Der er i den grad brug for at kaste et kritisk blik på tværfaglighedsfaget Almen Studieforberedelse (AT), som alle stx-elever skal igennem.

Det er meldingen fra både blå og rød blok, men også erhvervslivet og gymnasielærerne, efter regeringen tidligere på ugen præsenterede sit længe ventede gymnasieudspil.

Undervisningsminister Christine Antorini (S) har ellers ikke lagt op til at ændre radikalt på det treårige fag, som skal binde de forskellige gymnasiefag sammen og forberede de unge til de videregående uddannelser. Det eneste, regeringen har i pipelinen, er at gennemgå og opdatere lærerplanen for faget.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00