Om  
Connie Hedegaard
Brian Bech Nielsen

AU forlænger med rektor og Connie Hedegaard

Rektor på Aarhus Universitet, Brian Bech Nielsen, og bestyrelsesformand Connie Hedegaard får forlænget deres kontrakter frem til 2022.

Christoffer Miguel Frendesen

Bestyrelsen for Aarhus Universitet har på et møde valgt at forlænge rektor Brian Bech Nielsens kontrakt frem til 2022. Hans nuværende kontrakt udløber 5. august næste år, men rektoren kan nu fortsætte i yderligere tre år. 

Det samme kan Connie Hedegaard, der siden sidste år har siddet som formand for bestyrelsen på Aarhus Universitet. Det oplyser Aarhus Universitet på deres hjemmeside.

Connie Hedegaard har været menigt medlem af bestyrelsen siden 2014, og den genvalgte rektor Brian Bech Nielsen har ligeledes siddet på sin post i flere år.

Han har været rektor siden 2013 og var før det dekan for Science & Technology og er tidligere leder for Institut for Fysik og Astronomi på AU. Rektoren er uddannet cand.scient. og ph.d. i fysik.

Minister godkender Hedegaard 
Forlængelsen af Connie Hedegaard er godkendt af uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V), der som følge af en politisk aftale fra april sidste år har større indflydelse på, hvilke eksterne medlemmer der får sæde i universitetsbestyrelserne. 

Connie Hedegaard er ud over sin post i bestyrelsen på AU også bestyrelsesformand for Berlingske Media. Dertil er hun formand for bestyrelsen i Concito.

Tidligere har hun været klimakommissær i EU og klima- og energiminister i Danmark. Hun er uddannet cand.mag. i historie og litteraturvidenskab. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Connie Hedegaard

Formand, Concito & KR Foundation, OECD’s Round Table for Sustainable Development
cand.mag. i historie og litteraturvidenskab (Københavns Uni. 1991)

Brian Bech Nielsen

Rektor, Aarhus Universitet, formand, Danske Universiteters rektorkollegium, formand, Aarhus Universitets Forskningsfond
cand.scient. (Aarhus Uni. 1983), lic.scient. (Aarhus Uni. 1987)

0:000:00