Bertel Haarder i samråd om forældre-fonde

FOLKESKOLEN: Undervisningsministeren er kaldt i samråd, efter at flere forældreforeninger er dukket op og vil sponsorere folkeskolen.
Kommunalordfører for Socialdemokraterne Rasmus Prehn har kaldt Bertel Haarder (V) i samråd om forældre-indsamlinger til folkeskolen.
Kommunalordfører for Socialdemokraterne Rasmus Prehn har kaldt Bertel Haarder (V) i samråd om forældre-indsamlinger til folkeskolen.
Anders Heissel

Når ministeren roser tiltagene, er han også med til legitimere det og gøre det til en standard, at skoler skal have tilknyttet forældreindsamlinger.

Rasmus Prehn
Kommunalordfører for Socialdemokraterne

I Virum har en forældreforening allerede samlet 100.000 kroner ind til gavn for den lokale Virum Skole, og i Hellerup er en lignende forening i støbeskeen.

Men den udvikling med sponsorerede folkeskoler er betænkelig, mener Socialdemokraternes Rasmus Prehn, der derfor har indkaldt undervisningsminister Bertel Haarder (V) i samråd.

"Når ministeren roser tiltagene, er han også med til legitimere det og gøre det til en standard, at skoler skal have tilknyttet forældreindsamlinger. Det skal han have lov til at stå på mål for i et samråd," siger Rasmus Prehn, der vil spørge ministeren om, regeringen erkender, at landets folkeskoler ikke er tilstrækkeligt finansieret alene ved hjælp af skatteindtægter.

0:000:00