Bestyrelser skaber splid i regeringen

LEDELSE: Venstre og Konservative er uenige om, hvor mange studerende der skal sidde i bestyrelsen, når uddannelser under Kulturministeriet bliver slået sammen. Venstres kritik bliver bakket op af DI og DSF.

Jeg skal have en forklaring på, hvorfor der kun skal være én repræsentant i den her bestyrelse.

Troels Christensen (V)
Kulturordfører
Kulturministerens forslag om at slå uddannelser sammen under én bestyrelse skaber uenighed i regeringen. Konservative står fast på forslaget, men Venstre er kritiske over for, at der kun skal være en repræsentant for de studerende i bestyrelsen.

"Det er et rigtig godt spørgsmål, hvorfor der kun skal være en studerende, og det må ministeriet give en forklaring på," siger Troels Christensen, kulturordfører for Venstre.

"Det er meningen, at man vil efterligne strukturen på andre videregående uddannelsers, men der er der to studerende i bestyrelserne. Så jeg skal have en forklaring på, hvorfor der kun skal være en repræsentant i den her bestyrelse," siger Troels Christensen.

En mulighed er at udskifte en af undervisernes repræsentanter med en studerende, mener Troels Christensen. De studerende er interesserede i at få den bedst mulige uddannelse, og derfor spiller de en vigtig rolle i en stærk ledelse, mener Troels Christensen. Han vil tage sagen op med kulturminister Per Stig Møller (K) på et møde på onsdag.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00