Børne- og Undervisningsministeriet har styrket sin økonomikontrol: Chefer pålægges mere ansvar

TILSYN: Rigsrevisionen langer ud efter ministerier for deres interne kontroller og risikostyring. Men i Børne- og Undervisningsministeriet satte man allerede sidste år gang i en række nye procedurer for at forebygge fejl i udbetalinger og misbrug af offentlige midler.

Børne- og undervisningsminister Pernille&nbsp;Rosenkrantz-Theil (S) glædede sig i december 2019 over undersøgelsen fra PwC, som hun ville bruge som afsæt til at rette op på de steder, hvor kontrollerne kunne være bedre.<br>
Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) glædede sig i december 2019 over undersøgelsen fra PwC, som hun ville bruge som afsæt til at rette op på de steder, hvor kontrollerne kunne være bedre.
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Der er rykket på tidsforbruget mellem medarbejdergrupper. Chefgruppen bruger nu mere tid på kontrol end tidligere. 

Børne- og Undervisningsministeriet

Desværre er der i dag ikke mange tilbud til ledere og medarbejdere, der ønsker at blive bedre til at håndtere indsatsen. Vi vil udvikle både e-læring og tilstedeværelseskurser.

Økonomistyrelsen

Britta Nielsens millionsvindel i Socialstyrelsen gav chokbølger rundt i ministerierne. Og sagen har ikke været det eneste eksempel på ansatte, der snød deres eget system.

Blandt dem, der handlede på historierne, var Børne- og Undervisningsministeriet. De satte først gang i en intern undersøgelse af kontrolmiljøet, som senere blev efterfulgt af en ekstern undersøgelse af revisionsfirmaet PwC.

Konklusionen lød, at kontrolmiljøet var robust for fire af seks udvalgte områder, men at der var risiko for tilsigtede og utilsigtede fejl på de sidste to områder, puljeadministration og indkøb af varer og tjenester.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00