Borgmestre dumper på Facebook

FACEBOOK: Halvdelen af landets borgmestre er ikke personligt til stede på Facebook, og størsteparten af den anden halvdel gemmer sig bag lukkede profiler.
Rasmus Nielsen

En kommunal valgkamp står for døren, og landets borgmestre skal ud og dyste om vælgernes gunst. Anders Fogh har brugt det med succes, og Barack Obama gør det. Alligevel er Facebook ikke for alvor slået igennem som politisk arbejdsredskab blandt landets borgmestre.

Avisen Kommunen har lavet en undersøgelse, der viser, at 47 borgmestre har logget sig ind med en profil, mens 51 borgmestre holder sig til at møde folk på gaden og i den fysiske virkelighed.

Hvis man kun tog borgmestrenes gennemsnitlige alder i betragtning, ligger antallet på et rimeligt niveau eller måske endda lidt over, vurderer Facebook-ekspert Mikael Lemberg.

"Men i forhold til hvor mange politikere, der gerne tager ud til diverse vælgermøder, hvor der sidder fem skaldede partisoldater, der i øvrigt allerede har besluttet sig for at stemme på den, der kommer ud, så synes jeg det er relativt få, der vælger at bruge et øjeblik på Facebook," siger Mikael Lemberg.

Med sit eget firma rådgiver han til dagligt virksomheder i brugen af Facebook og er selv socialdemokratisk byrådsmedlem i Hillerød.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00