Carolina M. Maier vil i Folketinget for Radikale

Alternativets tidligere gruppeformand Caroline M. Maier fortæller til Altinget, at hun vil stille op for Radikale i Københavns Storkreds ved det kommende folketingsvalg.

Efter halvandet års pause vender Carolina M. Maier tilbage til dansk politik - nu som medlem af Radikale.
Efter halvandet års pause vender Carolina M. Maier tilbage til dansk politik - nu som medlem af Radikale.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Jon Michelsen

Carolina M. Maier vil i Folketinget for Radikale Venstre efter næste folketingsvalg.

Det fortæller hun til Altinget.

Den tidligere gruppeformand og politiske leder for Alternativet var medlem af Folketinget i perioden 2015 til 2019 for samme parti. I denne periode bestred hun i alt syv ordførerskaber og var blandt andet uddannelsesordfører involveret i arbejdet med gymnasiereformen. Ved folketingsvalget i 2019 blev hun ikke genvalgt.

Skuffelsen medførte, at hun i november 2019 meldte sig ud af Alternativet. Derefter har hun fungeret som sekretariatschef i Dansk Folkeoplysnings Samråd. Men nu - halvandet år efter - meddeler hun sin tilbagevenden til dansk politik.

”Jeg vil tilbage i dansk politik, fordi jeg kan mærke, at jeg savner den politiske samtale og det politiske fællesskab. Jeg har haft svært ved ikke at blande mig i den politiske debat, og jeg kan mærke, at jeg har en stemme og noget erfaring, som jeg kan give af," siger hun til Altinget.

Regeringens klimanøl
Carolina M. Maier har siden sit Alternativet-exit i 2019 haft store overvejelser om, hvilket parti hun fremover ville repræsentere.

Valget af Radikale er sket på baggrund af helt store overvejelser. Særligt to værdier har været altafgørende for Carolina Magdalene Maier:

”En af grundene til, at jeg har valgt Radikale, ligger i pragmatismen. Jeg er vild med de nye grønne partiers idealisme, men vi bliver nødt til at være en lille smule pragmatiske – de kommer til at spænde ben for sig selv og den store dagsorden.”

”Derudover har mit syn på vigtigheden af det europæiske samarbejde og det globale udsyn spillet en stor rolle. Det står i kontrast til regeringens nationalkonservative træk. Det er vigtigt, at vi forstår, at vi også skal byde ind og ikke kun få.”

Videre fortæller Carolina til Altinget, at en af hendes helt store kampe vil være at sikre, at regeringen lever op til de ambitioner, der er blevet lovet i den nedskrevne politiske aftale om en grøn skattereform.

”Det næste slag må blive, at regeringen lever op til de ambitioner, de har skrevet i den politiske aftale om den grønne skattereform.”

Skuffelsen over den aftale om en reform, der blev lavet i december, har hun desuden uddybet i en kommentar, der blev bragt 11. december på Altinget.

Carolina M. Maiers kandidatur skal først formelt besluttes af Københavns Storkreds medlemmer af Radikale ved et årsmøde 8. maj.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Carolina Magdalene Maier

Leder, Egmont Fondens projekt 'SygtStærk', fhv. MF, gruppeformand og politisk ordfører (ALT)
cand.scient.soc. (Københavns Uni. 2003)

0:000:00