CBA optager lån på 30 millioner kroner

SPALTNING: For at kunne købe Laborantskolen af Erhvervsskolen Nordsjælland optager erhvervsakademiet Copenhagen Business Academy et lån på 30 millioner kroner. Bygningerne, der huser de andre CBA-uddannelser, kommer erhvervsakademiet til at leje.
Fakta
Historisk overblik

Copenhagen Business Academy blev i 2009 oprettet som et såkaldt "light-akademi", hvor de korte videregående uddannelser fik lov til at blive på de erhvervsskoler, som de oprindeligt hørte til. Her var der tale om henholdsvis Niels Brock, Hotel- og Restaurantskolen, K-Nord og Laborantskolen Nordsjælland, som er en del af Erhvervsskolen Nordsjælland. Udbudsretten og pengestrømmen blev til gengæld flyttet til CBA.

Men light-konstruktionen fungerede langt fra optimalt, hvilket resulterede i en politisk beslutning om, at CBA skulle laves om til et klassisk erhvervsakademi ved at udspalte de korte videregående uddannelser fra erhvervsskolerne og over til CBA.

Efter langs tid forhandlinger lykkedes det midt i juni for CBA at finde frem til spaltningsaftaler med de fire erhvervsskoler.

Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) har derudover sideløbende udtrykt et ønske om ét samlet erhvervsakademi i København. Det andet københavnske erhvervsakademi, KEA, har længe vist interesse for en sammenlægning, mens CBA har været mere tøvende, indtil man fik spaltningsaftalerne på plads.


Kilde: Altinget | Uddannelse
Når Copenhagen Business Academy (CBA) bliver genfødt som et såkaldt klassisk akademi, bliver det med en gæld på 30 millioner kroner som barselsgave.

I forbindelse med spaltningen af de korte videregående uddannelser fra de fire erhvervsskoler under CBA, har akademiet nemlig valgt at overtage Laborantskolens bygning med tilhørende gæld på 30 millioner kroner fra den økonomisk pressede Erhvervsskolen Nordsjælland. Finansieringen sker via et nyt lån hos Nykredit.

Laborantskole-bygningen er den eneste, CBA har valgt at købe i forbindelse med spaltningerne. De bygninger, der huser de andre CBA-uddannelser, har erhvervsakademiet i stedet indgået lejeaftaler for.

Og de 30 millioner luner godt i kassen hos erhvervsskolen, der kom ud af 2011 med et underskud på næsten 55 millioner, fortæller direktør for Erhvervsskolen Nordsjælland Inge Prip.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00