Cevea: Vi skal vaske tavlen ren

INTERVIEW: Fremtidens folkeskole er ved at drukne i striden om lærernes arbejdstid, og derfor må alle tage sig sammen, hvis folkeskolereformen skal blive frugtbar. Det mener Jens Jonatan Steen, analysechef hos Cevea, som kritiserer medierne for at tegne et forvredet billede af lærerne og situationen.
Per Bang Thomsen

Vi bliver nødt til at vaske tavlen ren, og parterne skal sætte sig sammen og erkende, at de har lavet fejl og skabt et dårligt forhandlingsmiljø. Det bliver utrolig svært, og det kommer til at ligne et af de forsoningsmøder mellem ofre og kriminelle. Men det er nødvendigt, hvis alle skal komme videre.

Jens Jonatan Steen
Analysechef for CEVEA
Debatten om fremtidens folkeskole er ved at køre fuldstændig af sporet, og derfor er der brug for en kollektiv eftersidning og en ordentlig opsang til kommunerne, lærerne, politikerne og ikke mindst journalisterne, hvis den skal tilbage på skinner igen.

Det er meldingen fra Jens Jonatan Steen, analysechef for centrum-venstre tænketanken Cevea, som betegner den nuværende situation som uholdbar og direkte skadelig for folkeskolens udvikling.

"Vi bliver nødt til at vaske tavlen ren, og parterne skal sætte sig sammen og erkende, at de har lavet fejl og skabt et dårligt forhandlingsmiljø. Det bliver utrolig svært, og det kommer til at ligne et af de forsoningsmøder mellem ofre og kriminelle. Men det er nødvendigt, hvis alle skal komme videre, og hvis vi skal få fokus tilbage på indholdet af reformen, som desværre har været den store taber her," siger Jens Jonatan Steen.

Medierne eskalerer konflikten
Men hvordan kan det være, at parterne overhovedet er nået så langt ud?

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00