Charlotte Rønhof stopper i DI: Det er ikke sjovt at være kriger uden fjender

PORTRÆT: Skiftende ministre og ordførere har lagt sig i kølvandet på Charlotte Rønhofs politiske linje, som har flyttet og dimensioneret universiterne, skabt fokus på flere ingeniører og løftet forskningsbudgettet. Nu takker hun af efter 18 år - for hun har vundet kampen.

Charlotte Rønhof har tegnet industriens uddannelses og forskningspolitik siden årtusindeskiftet, og har haft markant indflydelse på regeringens politik igennem årene, så meget at hun til tider nærmest selv har skrevet den. 
Charlotte Rønhof har tegnet industriens uddannelses og forskningspolitik siden årtusindeskiftet, og har haft markant indflydelse på regeringens politik igennem årene, så meget at hun til tider nærmest selv har skrevet den. Foto: Ritzau/ Linda KAstrup
Toke Gade Crone Kristiansen

”Jeg er en kriger, en amazone, det er det, jeg er god til.”

Sådan forklarer Charlotte Rønhof om hendes beslutning om at fratræde som industriens stemme i uddannelses- og forskningspolitikken senere på foråret efter 18 år på posten. 

Med hendes 18 på posten er hun blevet en institution, og hun har været en af de vigtigste kræfter i at rykke debatten, så det i dag handler om nytteværdien af uddannelse, dimensionering og et fokus på de naturvidenskabelige fag. 

Dokumentation

Charlotte Rønhof blev underdirektør i Dansk Industri i 2000
     
Før det var hun ansat i Landbrugsraadet (nu Landbrug og Fødevarer), 1995-2000 og inden det havde hun ansættelser i Fødevareministeriet, 1993-95, Danmarks Tekniske Universitet, 1991-93 og Leo Pharma, 1989-91.

Uddannelse:
Charlotte Rønhof har en uddannelse som Mejeriingeniør  fra Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole, 1989 og har derefter taget en HD i ledelse og organisation, strategi.


Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00