Christiansborg freder afgangseksamen

AFGANGSEKSAMEN: Politikere fra begge fløje freder nu folkeskolernes afgangseksamen. Tidligere på ugen blev den kaldt "overflødig" af KL.

Både K og S afviser at afskaffe folkeskolens afgangseksamen, som det blev foreslået af KL tidligere på ugen. Formanden for KL's børne- og kulturudvalg, Jane Findahls (SF) argument var, at afgangseksamenerne er overflødige og ressourcekrævende.

Men KL får svært ved at få sit forslag igennem på Christiansborg. Hverken hos De Konservative eller hos Socialdemokraterne vækker forslaget begejstring.

"Det er jeg meget imod. Afgangsprøven er en god afslutning på en skolegang, og jeg mener, at det er godt at have noget at stræbe efter som elev," siger uddannelsesordfører Rasmus Jarlov (K) til Jyllands-Posten.

Også Socialdemokraterne vil beholde afgangseksamen, slår uddannelsesordfører Christine Antorini (S) fast.

"Det er en dårlig ide at afskaffe eksaminerne af flere grunde. For det første betyder det, at eleverne ikke får samlet op på et pensum, og det er vigtigt, når de skal videre på gymnasiet eller en erhvervsuddannelse. For det andet ved vi også, at de fag, der er eksamensfag, tager eleverne alvorligt, og derfor er vores frygt, at det vil sænke fagligheden, hvis man afskaffer eksaminerne," siger hun til Jyllands-Posten.

0:000:00