Christine Antorini til politikerne: Drop håbet om at der kommer en rig fond og finansierer gildet

Det vakte opsigt, da tidligere undervisningsminister Christine Antorini (S) for fem år siden smed sin politikerkasket for at blive direktør for LIFE Fonden. For nyligt overraskede hun igen ved at meddele, at hun var færdig med fonden og i stedet ville videreuddanne sig til sygeplejerske. Vi mødte Antorini på en af de allersidste arbejdsdage i LIFE Fonden, for at finde ud af, hvad hun tager med sig fra årene som fondsdirektør. Det handler om at sparke politiske døre ind, have respekt for lærerne og pege på, hvad samfundet får mest brug for. 

Mikala Satiya Rørbech

Selvom om fondene poster flere penge end nogensinde før i skolerne og gør sig umage for at stimulere interessen for naturfag, biosolutions og bæredygtighed, er det ikke fondenes opgave at definere indholdet i skolen – eller at hælde penge i samfundets driftsbudgetter.
”Den kasket har man ikke på som fondsdirektør.”
Sådan lyder det fra Christine Antorini, som de sidste fem år har været direktør for LIFE Fonden.

Vi møder hende på en af de allersidste arbejdsdage i fonden, for at finde ud af, hvad årene som fondsdirektør har gjort ved det politiske menneske, hun plejede at være.

Rammen er LIFE Campus – fondens arkitekttegnede domicil i udkanten af Lyngby, omgivet af højt græs og en spytklat fra medicinalvirksomheden Novozymes. Tidligere på måneden overdrog hun direktørtitlen til Stefan Hermann. Men den her dag er det stadig Antorini, som viser rundt.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00