Dansk Arbejdsgiverforening advarer regeringen: Lønløft vil skade den danske model uanset hvad

Det er selvmodsigende, når regeringen vil hæve lønnen for udvalgte grupper som SOSU-assistenter og samtidig påstår, at det kan ske i respekt for den danske model, lyder det fra Dansk Arbejdsgiverforening. 

Regeringen vil snart fremlægge en plan for bedre rekruttering i den offentlige sektor, der blandt andet indeholder lønstigninger, men som ikke vil bryde med den danske model. Det er imidlertid én stor selvmodsigelse, lyder det nu fra Dansk Arbejdsgiverforening.
Regeringen vil snart fremlægge en plan for bedre rekruttering i den offentlige sektor, der blandt andet indeholder lønstigninger, men som ikke vil bryde med den danske model. Det er imidlertid én stor selvmodsigelse, lyder det nu fra Dansk Arbejdsgiverforening. Foto: Ritzau Scanpix
Rikke Brøndum

Enten har regeringen ikke forstået, hvad den danske model går ud på eller også argumenterer den mod bedre vidende.

Sådan lyder det fra Dansk Arbejdsgiverforening efter beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) og Socialdemokratiets politiske ordfører Rasmus Stoklund har bebudet en plan, der skal give offentlige ansatte som SOSU’er og pædagoger mere i løn, men uden at bryde med den danske model og princippet om, at den private sektor styrer lønudviklingen i samfundet - den såkaldte reguleringsordning.