Erhvervsskoler styrtbløder elever: Dyk ned i tallene her

Det er et varmt emne i den politiske debat, og tallene taler deres tydelige sprog: Antallet af optagne på de danske erhvervsskoler er næsten halveret siden 2010. Dyk selv ned i tallene bag debatten her.

Statsminister Mette Frederiksen og resten af regeringen har ifølge regeringsgrundlaget en ambition om "en markant styrkelse af erhvervsuddannelserne sådan, at flere unge vælger erhvervsskolerne fremfor det almene gymnasium". 
Statsminister Mette Frederiksen og resten af regeringen har ifølge regeringsgrundlaget en ambition om "en markant styrkelse af erhvervsuddannelserne sådan, at flere unge vælger erhvervsskolerne fremfor det almene gymnasium". Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Rasmus Lauge Winding

Færre studenterhuer og flere kloge hænder. Det er en af SVM-regeringens kerneambitioner ifølge regeringsgrundlaget 'Ansvar for Danmark', og senest har regeringen sat handling bag ordene ved at afsætte et stort beløb til erhvervsuddannelserne i årets finanslovsudspil.

Men hvad siger tallene bag den politiske debat? 

I grafikken herunder kan du blive klogere på udviklingen i antallet af unge, der hvert år siden 2010 har søgt på landets erhvervsuddannelser.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00