Analyse af 
Signe Løntoft

Engang troede vi på uddannelse

Båret af troen på mindre "skole-skole" og mere "livets skole" udfordrer regeringen det skarpe skel mellem uddannelse og arbejde med alt fra juniormesterlære til erhvervskandidater. Udfordringen kan være, at fortællingen om arbejdsmarkedet som forløser har svært ved at vinde folkelig genklang. 

Mette Frederiksen hilser på unge på arbejde på en café. Regeringen, Reformkommissionen og ikke mindst arbejdsgiverorganisationerne vil have flere unge til at tage et fritidsjob.
Mette Frederiksen hilser på unge på arbejde på en café. Regeringen, Reformkommissionen og ikke mindst arbejdsgiverorganisationerne vil have flere unge til at tage et fritidsjob.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Signe Løntoft

Engang troede vi på uddannelse.

Det kunne, med en parafrase over titlen på en rost debatbog, være overskriften på fortællingen om Socialdemokratiets politiske skifte over de seneste 10-15 år. 

"Jeg har selv været på en rejse i mit syn på uddannelsespolitik," som Mette Frederiksen (S) sagde til Altinget i efteråret.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024