Derfor kan KL lande en tålelig økonomiaftale

ANALYSE: De forliste forhandlinger om kommunernes udligning sætter KL i en penibel situation ved årets økonomiforhandlinger. Men lokal pragmatisme og finansministeriel forhandlingsvilje kan lette vejen mod en aftale.

Ved årets økonomiforhandlinger er det for første gang KL's nye formand, Jacob Bundsgaard (S), der er chefforhandler på kommunernes vegne.
Ved årets økonomiforhandlinger er det for første gang KL's nye formand, Jacob Bundsgaard (S), der er chefforhandler på kommunernes vegne.Foto: Henning Bagger/ Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Efter måneder med politisk skyttegravskrig om den kommunale udligningsordning skal KL nu finde fælles fodslag i sit lokale bagland.

Tirsdag starter de årlige økonomiforhandlinger med og mod regeringen i skikkelse af finansminister Kristian Jensen (V), økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) og innovationsminister Sophie Løhde (V).

Fra kommunernes side er det den velkendte duo Martin Damm (V) og Jacob Bundsgaard (S), der står for den politiske armlægning. Dog med ombyttede roller efter kommunalvalget, så førstemanden nu er socialdemokrat og næstformanden fra Venstre.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00