Det mener de om gymnasiereformen

OVERBLIK: Der er både kritik og ros til den brede aftale om en gymnasiereform. Flere mener ikke, at reformen er ambitiøs nok - men begrundelserne er vidt forskellige. Gymnasielærernes formand mener, at gymnasiet er blevet brugt som politisk og ideologisk kampplads.

Gymnasielærernes formand, Annette Nordstrøm Hansen, mener, at gymnasiet er blevet brugt som en politisk og ideologisk kampplads.
Gymnasielærernes formand, Annette Nordstrøm Hansen, mener, at gymnasiet er blevet brugt som en politisk og ideologisk kampplads.Foto: Gymnasieskolernes Lærerforening
Erik Bjørn Møller

Det havde været en helt uholdbar situation, hvis adgangskravene til uddannelserne groft sagt kunne skifte med Folketingets flertal.

Ejner K. Holst
Næstformand i LO

Efter to måneders forhandlinger lykkedes det fredag aften undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) at komme i land med en bred aftale om en gymnasiereform sammen med Konservative, Radikale, Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne, SF og Liberal Alliance. Uden for aftalen står Alternativet og Enhedslisten.

Aftalen møder både kritik og ros, men samstemmende er de fleste enige om det positive i, at der er indgået et bredt forlig om gymnasiet. 

Gymnasieskolernes Lærerforening
Formanden for Gymnasielærerne, Annette Nordstrøm Hansen, er ikke imponeret over ambitionsniveauet og er særlig kritisk over, at eleverne vejledende skal have karakteren 5 for at komme i gymnasiet.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00