Det står der om uddannelse i regeringens finanslovsforslag

DOKUMENTATION: Regeringen har torsdag fremlagt dens finanslovsforslag for 2012. Og regeringen vil blandt andet afsætte en reserve til det kommende folkeskoleudspil og forstærke praktikpladsindsatsen.
Torsdag præsenterede finansminister Bjarne Corydon (S) regeringens finanslovsforslag for 2012, og uddannelse kommer til at spille en væsentlig rolle i regeringens bebudede økonomiske kickstart.

Der vil i 2012 og 2013 samlet blive afsat en reserve på 354 mio. kr. til regeringens kommende folkeskolereform. Derudover videreføres den nuværende praktikpladsaftale, mens der via 135 mio. kr. over de næste to år samt flere nye initiativer skabes 1.500 nye skolepraktikpladser.

Læs hvad der står om uddannelse i regeringens finanslovsforslag her.

Forstærket praktikpladsindsats
Konjunkturerne er svage i Danmark og de fleste andre lande, og derfor forventer regeringen, at stigningen i ledigheden også vil fortsætte i 2012. Regeringen vil holde hånden under arbejdsmarkedet med en kickstart af den danske økonomi. Et af de to elementer i denne kickstart er en forstærket praktikpladsindsats, hvor indsatsen for at få flere praktikpladser skal styrkes, så alle får mulighed for at afslutte deres erhvervsuddannelse.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00