DF angriber S i friskoledebat: Der mangler en klar linje

KONFLIKT: Alex Ahrendtsen (DF) beskylder Socialdemokraterne for at mangle en fast kurs i udlændingepolitikken. Samtidig mener han ikke, at partiets udmeldinger i medierne stemmer overens med den førte politik i Folketinget.

Dansk Folkepartis undervisningsordfører, Alex Ahrendtsen, beskylder nu Socialdemokraterne for at mangle vilje til at føre realpolitik på den hårdere kurs, som partiet har fremtonet i udlændingedebatten under Mette Frederiksens lederskab.

“Socialdemokraterne siger alle de rigtige ting i medierne. Så forventer jeg også, at der sættes handling bag ordene. Der sker simpelthen for lidt hos Socialdemokraterne. Jeg kan heller ikke finde ud af, hvilken linje der gør sig gældende. Der er en linje fra Lars Aslan Rasmussen, en anden fra Mattias Tesfaye og en tredje fra Annette Lind,” sagde Alex Ahrendtsen.

Alex Ahrendtsen er utilfreds over, at Socialdemokraterne endnu ikke har fremsat et lovforslag i Folketinget om at sætte en øvre grænse på 50 procent tosprogede elever i friskolerne. Ifølge ham har DF ellers bejlet til landets største parti om at fremsætte forslaget i fællesskab, hvilket ikke er sket.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00