DF er alligevel klar til at sætte FGU under statens administration

IT: DF afviser ikke længere at lade staten stå for de nye FGU'ers administration. Skolerne er ærgerlige og skuffede. De frygter dårligere undervisning, da administration er en del af læringen. 

"Jeg synes, vi skal slå koldt vand i blodet og lade julefreden sænke sig." Marlene Harpøse (DF) er ikke længere nervøs for at flytte administration væk fra FGU-skolerne. 
"Jeg synes, vi skal slå koldt vand i blodet og lade julefreden sænke sig." Marlene Harpøse (DF) er ikke længere nervøs for at flytte administration væk fra FGU-skolerne. Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Malte Bruhn

Alt tyder på, at de nye FGU'ers lønsystemer, fakturaarbejde og bogholderi skal rykkes til Statens Administration i Hjørring.

En beslutning, som undervisningsminister Merete Riisager (LA) er ansvarlig for, men som Produktionsskoleforeningen er dybt imod.

Produktionsskolerne, der bliver den største del af de nye FGU'er, frygter, at det nye system vil betyde mindre læring for eleverne, da netop administration er en vigtig del af skolernes undervisning. Også når produktionsskolernes aktiviteter bliver flyttet over til FGU 1. august næste år.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00