DF undrer sig over Haarders junior-SU

SANKTION: Dansk Folkeparti savner klare svar fra undervisningsminister Bertel Haarder (V) i hans holdning til junior-SU.
Anders Heissel

Jeg savner et klart svar fra Bertel Haarder på, om han vil beholde ungeydelsen, hvor sanktionen er på forældrene eller om han vil lægge ansvaret i hænderne på 15-17-årige.

Marlene Harpsøe
Uddannelsesordfører for Dansk Folkeparti

Hvordan kan undervisningsminister Bertel Haarder (V) både være imod junior-SU og samtidig ville undersøge det nærmere?

Det undrer Dansk Folkepartis uddannelsesordfører Marlene Harpsøe sig over.

"Vi har lige indgået en finanslovsaftale, der betyder, at vi laver børnefamilieydelsen til 15-17-årige om til en ungeydelse. Det fastholder vi, og derfor undrer det mig, at Bertel Haarder er så vævende på det punkt. Jeg savner et klart svar fra Bertel Haarder på, om han vil beholde ungeydelsen, hvor sanktionen er på forældrene eller om han vil lægge ansvaret i hænderne på 15-17-årige. Jeg har svært ved at finde ud af, hvor han står," siger Marlene Harpsøe.

Dokumentation

Sådan lyder spørgsmålet:

"Hvad er ministerens holdning til at etablere en ordning med udbetaling af Junior-SU til unge i alderen 15-17 år i stedet for en ungeydelse?"

Begrundelse:

Idet ministerens holdning til en Junior-SU som erstatning for ungeydelsen har fremkommet noget svævende, bedes ministeren uddybende redegøre for ministerens holdning til at indføre en Junior-SU i stedet for en ungeydelse.

Spørgeren er imod, at ungeydelsen skal omlægges til en Junior-SU, der udbetales til den unge i aldersgruppen 15 til 17 år. Det undrer spørgeren, at ministeren vil undersøge forslaget om Junior-SU nærmere, samtidigt med at ministeren afviser forslaget. Ministeren bedes derfor uddybe ministerens holdning til Junior-SU.


Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00