DI: Fleksuddannelse skal gavne erhvervsskoler

INTERVIEW: En ny fleksuddannelse skal ikke kun hjælpe udfordrede unge i uddannelse. Den skal også bruges til at hæve niveauet på erhvervsskolerne og fremtidssikre vekseluddannelsen, mener DI.
Foto: Colourbox.dk

Fleksuddannelsen og arbejdet med et kvalitets- og niveauløft er svaret på den langsigtede udfordring, der skal sikre, at vi har kvalificeret arbejdskraft i fremtiden.

Claus Rosenkrands Olsen
Chefkonsulent, DI
Fakta
Fleksuddannelse a la DI

Ud over støtte til de svageste elever på erhvervsskolerne vil en fleksuddannelse a la DI bidrage til en bedre og mere differentieret undervisning på skolerne med et højere fagligt niveau til følge.

Her er logikken så, at et højere niveau giver bedre lærlinge og på sigt også flere praktikpladser, fordi virksomhederne får mere ud af dem.

Claus Rosenkrands Olsen: "En fleksuddannelse vil styrke virksomhedernes interesse for vekselsystemet og dermed give flere pladser."

Samtidig er tanken, at et højere fagligt niveau vil give erhvervsuddannelserne et bedre ry blandt de unge og dermed få en større tiltrækningskraft - især på stærke elever. Det kan igen være med til at højne niveauet.

En ny fleksuddannelse vil styrke erhvervsskolerne og højne kvaliteten af uddannelserne. Det er holdningen hos DI, som har store forventninger til "den tredje vej" i ungdomsuddannelserne, som regeringen barsler med.

"Uddannelsen skal være med til at løfte de unge, som ikke er parate til at fortsætte efter grundskolen. De skal have et alternativt tilbud, der gør dem i stand til at gennemføre en ungdomsuddannelse, og samtidig tror jeg godt, man kan regne med, at det vil give et højere niveau på erhvervsuddannelserne," siger chefkonsulent i DI, Claus Rosenkrands Olsen.

Som Altinget | Uddannelse skrev i sidste uge vil regeringen oprette en såkaldt fleksuddannelse, der skal hjælpe svage unge igennem uddannelsessystemet. Der er stadigvæk ikke kommet et konkret udspil fra regeringen om fleksuddannelsen, og det er endnu uvist, hvordan den nye uddannelse skal skrues sammen.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00