#dkpol: Esben og Jakob sætter valgtrommerne i garagen

Den amerikanske hær skal ind i Danmark, Martin Henriksen er ude af DF. Wammen udfordrer Pape til debat, dansk politik er udfordret af klimaambitionerne, og så har Messerschmidt været her der og alle vegne.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Esben Schjørring

Mens den anspændte snak om et folketingsvalg, der måske snart bliver udskrevet, spredte sig på Christiansborgs gange præsenterede regeringen med statsminister Mette Frederiksen i spidsen en ny og historisk forsvarspolitisk aftale med USA.

Den er på én gang del af lang historisk tradition og en version af den aktivistiske udenrigspolitik, Danmark har ført siden 1990erne. Men det er også et eksempel på et særtræk i Mette Frederiksens verdensanskuelse, hvor nationalstaten fylder mere som politisk aktør.

Hvad handler det om? Og er der egentlig bund i valgsnakken? Det taler Esben Schjørring og Jakob Nielsen om i denne uge udgave af #dkpol.

Undervejs når de forbi Morten Messerschmidts tredje uge som DF-formand, finansministerens udfordring til duel med Søren Pape Poulsen og oplægget til ny CO2-skat.

Tag #dkpol med på vinterferie lige her.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00