Efterskoledirektør: Vi er alle curlingforældre, der ikke har gjort vores børn selvstændige og robuste

Forældres dårlige samvittighed er en del af forklaringen på efterskolernes succes, lyder det fra Efterskoleforeningens direktør, Bjarne Lundager Jensen, som i dette efterår runder 60 år og samtidig fejrer ti års-jubilæum i direktørjobbet.

Bjarne Lundager Jensen, direktør i Efterskoleforeningen.
Bjarne Lundager Jensen, direktør i Efterskoleforeningen.Foto: Henning Hjort/Efterskoleforeningen

Fra at være ungdomsuddannelsernes eksotiske undtagelse har efterskolerne de seneste årtier placeret sig som en fast del af repertoiret, når forældre og deres børn lægger planer for den videre uddannelsesvej efter folkeskolen. Sådan sammenfatter Efterskoleforeningens direktør Bjarne Lundager Jensen udviklingen i de ti år, han har passet jobbet som foreningens direktør.

Altinget har sat jubilaren stævne for at bede ham om at tage temperaturen på den aktuelle debat om gymnasier, erhvervsuddannelser og naturligvis efterskoler.

”Efterskolerne er i de sidste ti år blevet hele Danmarks efterskole. Vi har gået fra at være en lokal tradition især på Fyn og i Jylland til i dag, hvor alle forældre med teenagere tager stilling til om deres børn skal på efterskole eller ej. Det tror jeg, er den største forskel fra for ti år siden.”

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00