Disse eksperter skal kulegrave SU-systemet

EFFEKT: Et SU-ekspertudvalg er blevet nedsat for at samle viden om effekten af SU. De skal undersøge, om det nuværende system bør laves om.  

Et ekspertudvalg er blevet nedsat for at samle viden om, hvilken effekt SU har på de studerende. Det skriver Uddannelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse.

Blandt andet skal udvalget kortlægge, om SU påvirker de unges tendens til at uddanne sig og deres adfærd under studierne, og hvad SU betyder for social mobilitet. Formålet med SU-udvalget er at undersøge, om det danske SU-system kan indrettes på en bedre måde, for eksempel med henblik på at understøtte kortere studietid og bedre social mobilitet.

"Det skal blandt andet ses i lyset af, at landene omkring Danmark har valgt at indrette deres studiestøttemodeller anderledes," begrundes der i pressemeddelelsen. 

Ekspertudvalget består af forskere med baggrunde fordelt mellem økonomi, sociologi og uddannelse. De skal ud over at samle viden fra Danmark se på international forskning og erfaring fra andre lande.

Udvalgets medlemmer

·      Torben M. Andersen (formand), professor i økonomi, Aarhus Universitet
·      Anders Holm, professor i sociologi, University of Western Ontario
·      Lars Johannessen Kirkebøen, seniorforsker i økonomi, Statistics Norway
·      Maria Knoth Humlum, lektor i økonomi, Aarhus Universitet
·      Kristian Bernt Karlson, lektor i sociologi, Københavns Universitet.

SU-udvalget forventes at aflægge rapport ved udgangen af 2019.

Forrige artikel Det mener aktørerne om ny skoleaftale Det mener aktørerne om ny skoleaftale Næste artikel Ugens uddannelse: Skoleaftale, KL-fyring og nye ekspertgrupper Ugens uddannelse: Skoleaftale, KL-fyring og nye ekspertgrupper
Her er de ekspertgrupper, Rosenkrantz-Theil overvejer at droppe

Her er de ekspertgrupper, Rosenkrantz-Theil overvejer at droppe

OVERBLIK: Undervisningsministeren skal tage stilling til fremtiden for 11 uafsluttede ekspertgrupper, råd og følgegrupper. Blandt andet er fremtiden for ekspertgruppen, der skal se på udfordringerne med de etnisk opdelte gymnasier, fortsat uvist. Få hele overblikket her.