EL: Flere skal kunne tage første del af grundforløbet

EUD: Første del af det kommende grundforløb på erhvervsuddannelserne skal ikke kun være for de elever, der kommer direkte fra grundskolen. Det mener Enhedslisten, som møder opbakning fra erhvervsskolerne. Socialdemokraterne er åbne for at ændre grænsen.
Enhedslistens Rosa Lund er uenig i, at man skal komme direkte fra 9. eller 10. klasse for at tage første del af grundforløbet på fremtidens erhvervsuddannelse.
Enhedslistens Rosa Lund er uenig i, at man skal komme direkte fra 9. eller 10. klasse for at tage første del af grundforløbet på fremtidens erhvervsuddannelse.Foto: Andreas Bro
Per Bang Thomsen

Hvad med de elever, som har taget et år på produktionsskole? De har måske lige så meget brug for den første del, og derfor virker forslaget på mig lidt spareagtigt.

Rosa Lund (EL)
Uddannelsesordfører
Det skal ikke kun være de unge, som kommer direkte fra grundskolen, der kan få lov til at tage første del af det kommende grundforløb på erhvervsuddannelserne.

Det mener Enhedslistens uddannelsesordfører, Rosa Lund.

I regeringens udspil til en erhvervsuddannelsesreform er der ellers lagt op til at dele det etårige grundforløb på erhvervsuddannelserne op i to dele.

Første del skal udelukkende være for alle de elever, der kommer direkte fra 9. eller 10. klasse. Her vil der være flere alment dannende fag og et stærkt socialt fællesskab.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00