EL: Hvor er de sociale klausuler?

PRAKTIK: Enhedslisten er skuffet over, at regeringens erhvervsuddannelsesudvalg ikke mener, at sociale klausuler kan løse praktikpladsproblemet. De er stadigvæk på dagsordenen, understreger SF.
Per Bang Thomsen

Alle offentlige myndigheder skal overveje, hvordan de kan sikre praktikpladser med deres offentlige udbud. Her er sociale klausuler et rigtigt godt redskab. Men jeg må indrømme, at jeg egentlig er ligeglad med, hvilken farve katten har. Bare den kan fange mus.

Ejner K. Holst
LO-sekretær

Det er "meget skuffende", at regeringens erhvervsuddannelsesudvalg helt har undladt at pege på sociale klausuler som en af løsningerne på praktikpladsproblemet. Det mener Enhedslistens uddannelsesordfører Rosa Lund, efter udvalget i sidste uge fremlagde sine 11 anbefalinger.

Ifølge udvalget, der ud over repræsentanter fra regeringen har bestået af LO, DA samt KL og Danske Regioner, skal man blandt andet fokusere på at skabe praktikpladscentre og styrke skolepraktikken. Men der står intet om sociale klausuler.

"Jeg er meget skuffet over, at de slet slet ikke bliver nævnt. En del af praktikpladsaftalen for 2012 gik jo netop ud på, at man vi skulle se på, hvordan vi fremadrettet kunne bruge sociale klausuler i forhold til offentlige udbudsopgaver. Derfor er der ingen tvivl om, at jeg vil tage det punkt med i de kommende forhandlinger," siger Rosa Lund, som grundlæggende mener, at udvalgets anbefalinger er "for vage".

SF: Vi må tage diskussionen
Fra regeringens side er tilbagemeldingerne mere positive. Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) skriver i en pressemeddelelse, at man kan komme "et godt stykke af vejen med forslagene".

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00