Elbæk: Højskolerne skal fylde mere i debatten

INTERVIEW: Landets højskoler, daghøjskoler og aftenskoler skal være meget mere synlige i den daglige debat. Det mener kulturminister Uffe Elbæk (R), der dog ikke vil sætte flere penge af til områderne.
Per Bang Thomsen

Hvis pengene var der, ville vi fra regeringens side gerne give højskolerne og folkeoplysningen nogle bedre økonomiske rammer. Men realiteten er bare den, at vi står i en massiv, økonomisk krise, og vi har måttet prioritere usandsynligt hårdt.

Uffe Elbæk
Kulturminister (R)
Fakta

Folkeoplysning på Kulturministeriets område omfatter:

  • folkeoplysende voksenundervisning
  • daghøjskoler
  • aftenskoler
  • det frivillige foreningsliv
  • Folkeuniversitetet.

Kilde: Kulturministeriet

Hvis det står til kulturminister Uffe Elbæk (R), skal landets højskoler, daghøjskoler og aftenskoler fremover spille en langt mere synlig og fremtræden rolle i den daglige samfundsdebat. Men det skal ske inden for de samme økonomiske rammer, som de har i dag.

For selvom statstilskudene til højskolerne og folkeoplysningsinstitutionerne har været nedadgående siden årtusindsskiftet, er den offentlige pengekasse blevet lukket og låst, og der kan komme til at gå år, før nøglen bliver fundet frem igen.

Det er meldingen fra den radikale kulturminister, der i forbindelse med regeringsskiftet i efteråret 2011 overtog både folkeoplysningen og folkehøjskolerne fra Børne- og Undervisningsministeriet.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00