Elever raser over undersøgelse af udskrivninger

KRITIK: En ny evaluering skal undersøge, om de frie skoler overholder børnekonventionen, når elever udskrives. Eleverne selv bliver ikke hørt i evalueringen, hvilket møder kritik fra Danske Skoleelever.

Undervisningsministeren vil alligevel ikke inddrage eleverne i evalueringen af udskrivninger på de frie grundskoler, efterskoler og frie fagskoler.
Undervisningsministeren vil alligevel ikke inddrage eleverne i evalueringen af udskrivninger på de frie grundskoler, efterskoler og frie fagskoler.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Tyson W. Lyall

Danske Skoleelever kritiserer undervisningsministeren for ikke at inddrage eleverne, når praksis for udskrivning på de frie grundskoler, efterskoler og frie fagskolers snart skal evalueres.

Evalueringen skal gennemføres af Danmarks Evalueringsinstitut (EVA), og efter et oplæg har været i høring, har ministeren besluttet at udelade elev-interview fra arbejdet.

Det sker på baggrund af et fælles høringssvar fra Danmarks Private Skoler, Dansk Friskoleforening, Foreningen af Kristne Friskoler, Efterskoleforeningen, De Frie Fagskoler og Frie Skolers Lærerforening, som ministeren har taget til efterretning.

Dokumentation

Om udskrivning af en elev:

De frie skoler kan udskrive eller bortvise en elev mod elevens og forældrenes ønske.

Børn skal ifølge FN’s børnekonvention dog høres i vigtige beslutninger, der angår dem selv. Det kan for eksempel være en bortvisning eller en udskrivning fra en skole.

"Skolens ledelse bør sørge for, at eleven bliver hørt om udskrivningen eller bortvisningen og får mulighed for at fremsætte sine egne synspunkter."

Kilde: Undervisningsministeriet.


Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00