Elever skal PISA-testes i boliglån og budgetlægning

PISA: Folkeskoleeleverne skal i 2021 også PISA-testes i deres finansielle kompetencer. Det nye prøvefag kan give et større læringsafkast, end de traditionelle testfag gør, vurderer professor.

Foto: Andreas Beck / Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Indlevelsen i problemstillingerne tror jeg vil lykkes i større grad inden for det her felt end for matematik og naturfagene.

Peter Allerup
Professor emeritus, Aarhus Universitet

Hvad er mest fornuftigt? Et toårigt eller treårigt lån til den nye iPhone? Et fastforrentet lån eller et lån med en variabel rente? Og hvordan undgår man at blive udsat for svindel, når man shopper på nettet?

Det er nogle af de spørgsmål, som eleverne kan blive mødt af, når de i 2021 som en del af PISA-testen skal testes i deres finansielle kompetencer.

Det står klart, efter at Vive tirsdag kunne offentliggøre, at de i samarbejde med Danmarks Statistik, VIA, UCL og CBS skal stå i spidsen for testen i 2021.

Dokumentation

Sådan testes eleverne i deres finansielle kompetencer i andre lande:

2021 bliver året, hvor de danske elever for første gang skal have testet deres faglige finansielle kompetencer. Men i andre lande har man både i 2012, 2015 og 2018 testet elevernes inden for netop det emne. Du kan finde en række eksempler på opgaver inden for området 'finansielle kompetencer' lige her.


Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00