Erhvervsakademi-evaluering afgør alt

VIDEREGÅENDE: Selvom erhvervsakademierne med DI og LO i ryggen åbent går i en retning, som strider mod lovgivningen, så ser Christiansborgs politikere ingen grund til at gribe ind. De afventer alle evalueringen i 2013, før eventuelle ændringer kan komme på tale.
Erhvervsakademierne vil gerne have lov til at udbyde professionsbacheloruddannelser i fremtiden - og Radikale og Dansk Folkeparti vil ikke afvise, at de kan få lov til det.
Erhvervsakademierne vil gerne have lov til at udbyde professionsbacheloruddannelser i fremtiden - og Radikale og Dansk Folkeparti vil ikke afvise, at de kan få lov til det.
Marie Dissing Sandahl

Vi har en aftale om, at vi skal se tiden an, og at det hele skal evalueres. Så det er for tidligt for os at give til kende, men vi har den politiske holdning, at erhvervsakademierne skal bevares som selvstændige institutioner, og vi har ikke noget imod, at akademierne kan udbyde professionsbachelor-uddannelser.

Marlene Harpsøe (DF)
Uddannelsesordfører
Vi afventer evalueringen og tager den alvorligt. Sådan lyder svaret fra hele forligskredsen omkring erhvervsakademierne og professionshøjskolerne, når de bliver spurgt til erhvervsakademiernes fremtid. Som Altinget | Uddannelse tidligere har beskrevet, så har arbejdsmarkedets parter med opbakning fra erhvervsakademierne iværksat en handlingsplan, som skal styrke akademierne og på sigt gøre så mange som muligt i stand til at udbyde professionsbacheloruddannelser.

Og det er ifølge den nuværende lovgivning en sikker vej til, at erhvervsakademierne skal tvinges til at fusionere ind i professionshøjskolerne, som ifølge loven er de eneste, som skal udbyde mellemlange videregående uddannelser.

Derfor er der igen opstået forvirring om, hvilken vej begge sektorer skal, og det har fået to professionshøjskolerektorer til at afkræve Christiansborg-politikerne et klart svar i et fælles debatindlæg (se hele indlægget her).

DF vil bevare erhvervsakademier
Men politikerne holder sig bare til lovens ordlyd, bedyrer en samlet forligskreds, selvom nogle er dog mere åbne for muligheden af ændringer efter den planlagte evaluering i 2013.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00