Erhvervsskoler: Vi får for få elever fra VUC

ELEVMANGEL: Nye tal fra undervisningsministeren bekræfter erhvervsskolerne i, at de får ”alt for få” VUC-kursister ind på en erhvervsuddannelse. ”Kæmpe problem,” siger direktør. Men ifølge VUC er ministerens tal ikke fyldestgørende.

Vi får alt for få elever fra VUC, lyder det fra erhvervsskolerne, der vil have "gentænkt systemet."
Vi får alt for få elever fra VUC, lyder det fra erhvervsskolerne, der vil have "gentænkt systemet."Foto: Colourbox.com
Erik Bjørn Møller

Tallene sender et klart signal om, at man er nødt til at gentænke systemet.

Lars Kunov
Direktør i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier

Det er et kæmpe problem, at landets erhvervsskoler modtager ”alt for få” kursister fra VUC, der ellers har fået tildelt opgaven med at opkvalificere unge, der ikke kan leve op til adgangskravene til en erhvervsuddannelse.

Det mener direktøren i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier, Lars Kunov, der derfor opfordrer politikerne til at gentænke hele systemet, så der fremover kan skabes en sikker overgang til erhvervsuddannelserne, der sukker efter flere elever.

Baggrunden er et svar fra undervisningsminister Merete Riisager (LA) til Socialdemokratiets erhvervsuddannelsesordfører, Mattias Tesfaye, der havde spurgt, hvor mange af de 11.620 personer, der afsluttede erhvervsuddannelses-forberedende fag på VUC i 2015-2016, der efterfølgende rent faktisk startede på en erhvervsuddannelse.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00