Færre unge går direkte fra gymnasiet til en videregående uddannelse

FRAVALG: Flere unge fravælger at starte på en videregående uddannelse lige efter gymnasiet. De unge er på grund af fremdriftsreformen bange for at vælge forkert, forklarer professor.

Færre unge vælger i stigende grad at begynde på en videregående uddannelse direkte efter, at de har færdiggjort gymnasiet. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. 86 procent af de unge, der fik studenterhuen på i 2017, var tre måneder senere ikke påbegyndt en videregående uddannelse.<br>
Færre unge vælger i stigende grad at begynde på en videregående uddannelse direkte efter, at de har færdiggjort gymnasiet. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. 86 procent af de unge, der fik studenterhuen på i 2017, var tre måneder senere ikke påbegyndt en videregående uddannelse.
Foto: Kasper Palsnov / RItzau Scanpix
Simon Lessel

De her tal er endnu et indlæg i en debat, vi har haft over de seneste år om, at bonusordningerne ikke virker.

Peter Allerup
Professor, Danmarks Institut for Pædagogik og Uddannelse

86 procent.

Så mange af dem, der fik hue på i sommeren 2017 som et symbol på deres færdiggjorte gymnasiale uddannelse, valgte ikke at fortsætte på en videregående uddannelse efter sommerferien. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Dermed fortsætter tendensen fra sidste år, hvor 84 procent af de unge, der færdiggjorde en gymnasial uddannelse, fravalgte at fortsætte direkte på en videregående uddannelse. Tendensen har været støt stigende siden 2013, viser tal fra Danmarks Statistik.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00