Fagforbund klar til at kaste sosu-elever og sygeplejerske-studerende ind i coronakamp

CORONAVIRUS: Fagforbund tager godt imod sundhedsministerens opfordring til at aktivere pensioneret personale og studerende. Både FOA og Dansk Sygepleråd melder sig klar til at lade studerende indgå i coronaberedskabet.

For nogle skoleelever og studerende betyder corona-krisen, at de skal blive hjemme fra skole. Men for studerende på de 13 danske sosu-skoler kan den eskalerende virus betyde, at de skal indgå som en aktiv del af beredskabet i ældreplejen og på hospitaler.

"Vi har jo 7.000-10.000 elever i gang hele tiden. Nogle er allerede ude i praktik, mens andre går i skole. Vi er lige nu i gang med at undersøge rent juridisk, om ikke vi kan skubbe flere ud fra skolerne for at give en hånd ude på arbejdspladserne," siger Torben K. Hollmann, der er formand for social- og sundhedssektoren hos FOA.

Heunicke efterlyser ekstra varme hænder
Udmeldingen kommer, efter at sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde tirsdag efterlyste ekstra hjælp fra både studerende og pensioneret personale i sundheds- og omsorgssektoren for at håndtere situationen, hvis coronavirus sætter kapaciteten under pres.

Login