Alle partierne er enige om mere genåbning fra på mandag

Det udendørs forsamlingsforbud hæves til 10 personer, mens foreninger nu må samle 50 mennesker udendørs. Der åbnes også for skolepraktik på erhvervsskoler og for afgangselever i Region Hovedstaden.

Torsdag aften blev alle folketingspartierne enige om en yderligere plan for genåbning, som gælder fra mandag den 22. marts.
Torsdag aften blev alle folketingspartierne enige om en yderligere plan for genåbning, som gælder fra mandag den 22. marts.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Caroline Tranberg

Partierne er enige om at åbne Danmark yderligere fra på mandag. Det skriver Statsministeriet i en pressemeddelelse torsdag aften.

Her er de nye tiltag, som gælder fra mandag den 22. marts:

  • Det udendørs forsamlingsforbud hæves fra 5 til 10 personer.
  • For udendørs idræt-, fritid- eller foreningsaktiviteter, som sker i organiseret regi, hæves forsamlingsforbuddet fra 25 til 50 personer.
  • Der åbnes for udendørs gudstjenester med op til 50 personer.
  • I Region Hovedstaden kan afgangselever i grundskoler samt på ungdoms- og voksenuddannelser komme tilbage i skole. De skal testes på samme måde som elever på samme type uddannelse i resten af landet.
  • Erhvervsskoleelever, som skal i skolepraktik eller deltage i certifikatfag, får mulighed for at komme tilbage på uddannelsen med fuldt fremmøde.

Venstre: Det var, hvad vi kunne komme igennem med

Mette Frederiksen fremhævede efter mødet, at partierne denne gang er enige om den nye aftale for genåbning, som gælder fra på mandag – modsat sidste gang, hvor blå blok forlod forhandlingerne.

Men heller ikke denne gang fik blå blok alle deres ønsker opfyldt.

"Udgangspunktet fra regeringen og støttepartierne var, at der ikke skulle åbnes mere før påske. Jeg havde håbet på, at flere fik lov at vende tilbage til deres skole, at de liberale erhverv og storcentrene kunne åbne. Men det var der ikke flertal for. Det her var, hvad vi kunne komme igennem med", sagde Jakob Ellemann-Jensen efter mødet.

På mandag skal partierne igen mødes for at diskutere en politisk aftale om en genåbning på længere sigt.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00