"Favoriserer skoler": Udsigt til grønt løft hilses velkommen, men genoplivede klimaerhvervsskoler ærgrer aktører

Det er positivt, at størstedelen af de afsatte midler står til at komme direkte ud til skolerne, mener aktører, som dog peger på mange uløste problemer. Forslaget om tre klimaerhvervsskoler mødes med skeptisk. “Det virker dumstædigt, at de holder fast i den idé,” siger Kasper Palm.

Der er brug for ændringer i uddannelsen som personvognsmekaniker, da en mekaniker i dag både skal kunne reparere en benzindrevet bil og en elbil. Dansk Industri efterlyser bedre mulighed for at forlænge uddannelser, hvor grøn omstilling kræver flere kompetencer.
Der er brug for ændringer i uddannelsen som personvognsmekaniker, da en mekaniker i dag både skal kunne reparere en benzindrevet bil og en elbil. Dansk Industri efterlyser bedre mulighed for at forlænge uddannelser, hvor grøn omstilling kræver flere kompetencer.Foto: Sofie Matthiassen/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Det er positivt, at nogle af de lovede penge ser ud til at være på vej - men ærgerligt, at regeringen holder fast i at oprette tre klimaerhvervsskoler. 

Sådan lyder det fra flere aktører, efter regeringen søndag offentliggjorde et udspil om erhvervsuddannelserne.

"Det er et lille udspil, men det er godt, vi endelig kommer i gang," siger forbundssekretær og ansvarlig for uddannelse i Dansk Metal, Kasper Palm.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00