FGU-millioner tages fra erhvervsskoler, gymnasier og læringskonsulenter

FGU: Aftalepartierne bag FGU har fundet 60 millioner kroner årligt til uddannelsen. Pengene hentes blandt andet hos de almene gymnasier, udvalgte erhvervsskoler og Børne- og Undervisningsministeriets egne læringskonsulenter.

Børne- og undervisningsministeren har sammen med partierne bag FGU lukket hullet i uddannelsens finansiering. Det rammer blandt andet ministeriets læringskonsulenter på grundskoleområdet.
Børne- og undervisningsministeren har sammen med partierne bag FGU lukket hullet i uddannelsens finansiering. Det rammer blandt andet ministeriets læringskonsulenter på grundskoleområdet.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Tyson W. LyallMartin Mauricio

Næsten en kvart milliard kroner over de næste fire år.

Det er, hvad partierne bag FGU er blevet enige om at hente internt i uddannelsessektoren.

Med et ufinansieret hul i FGU på 59,8 millioner kroner om året har de (V, LA, K, DF, S, SF og R) været nødt til at skære dybt flere steder.

Dokumentation

Historien forklaret:

Hullet i FGU-økonomien – eller den ”udestående finansiering” af reformen – lød oprindelig på 52,5 millioner kroner i 2019 og 110 millioner kroner i årene derefter.

Sidste år blev aftalekredsen dog enig om at fylde noget af hullet op ved blandt andet at sænke undervisningstaxameteret til fjernundervisning på de almene voksenuddannelser og ungdomsuddannelser.

Derfor er finansieringsopgaven ikke helt så stor i år som oprindelig aftalt.

I alt har partierne V, LA, K, DF, S, SF og R haft til opgave at finde 59,8 millioner kroner om året indenfor Børne- og Undervisningsministeriets ressortområde frem til og med 2023.


Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00