”Fleksuddannelsen må ikke blive en kamp om styring”

INTERVIEW: Dansk Folkeoplysnings Samråd advarer mod at gøre debatten om fleksuddannelsen til en kamp om styringen af uddannelsen. I stedet skal de unge være i centrum, lyder det fra foreningen.

Man ikke kan fornægte, at der rundt om på uddannelsesinstitutionerne er en tendens til, at man ser sine egne fortræffeligheder før de andres.

Niels Glahn
Bestyrelsesmedlem, DFS
Fakta
Det står der om fleksuddannelsen i regeringsgrundlaget

"Til unge, der ikke har forudsætninger for at gennemføre en almindelig ungdomsuddannelse, skal der indføres en fleksuddannelse med skræddersyede uddannelsesforløb, hvor den unge kan gennemføre moduler inden for ungdomsuddannelser, produktionsskoler og højskoler med videre, der tilsammen skal udgøre en fuld ungdomsuddannelse."


Kilde: Regeringsgrundlag, oktober 2011
Fakta

Dansk Folkeoplysnings Samråd er en paraplyorganisation for 33 folkeoplysende organisationer med hvert sit formål og speciale.

DFS betjener sine medlemsorganisationer, formidler samarbejde og holder fælles kontakt til de offentlige myndigheder.

DFS tilbyder ikke selv folkeoplysning.


Kilde: www.dfs.dk

Danske Erhvervsskoler skal ikke være tovholder på fleksuddannelsen. Men det skal vi heller ikke.

Sådan er holdningen hos Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS), en paraplyorganisation med 33 medlemmer, som blandt andet repræsenterer produktionsskoler, højskoler, efterskoler, folkeoplysende forbund og daghøjskoler.

I sidste uge udpegede Danske Erhvervsskoler sig selv som en såkaldt "centerskole" i den kommende fleksible fleksuddannelse. Men det kan de altså glemme alt om, hvis det står til DFS. Det siger bestyrelsesmedlem Niels Glahn.

0:000:00