FOA har fundet Dennis Kristensens efterfølger

FORMANDSSKIFTE: Nuværende næstformand Mona Striib bliver ny formand i fagforbundet FOA. Hun afløser Dennis Kristensen, der har siddet på posten i 16 år. 

Mona Striib er valgt som ny formand for FOA, hvor hun skal stå i spidsen for fagforbundets 180.000 medlemmer. Det skriver FOA på Twitter.

Den tidligere næstformand fik 319 stemmer mod 271 til modkandidaten Nanna Højlund på en ekstraordinær kongres i Odense onsdag, skriver DR.

57-årige Mona Striib har været næstformand i FOA gennem 14 år, og før det var hun forbundssekretær. 

Hun overtager posten fra Dennis Kristensen, der tidligere i år meddelte, at han efter 16 år som FOA's frontfigur er nødsaget til at gå på pension. Han falder nemlig for FOA's egen aldersgrænse, der betyder, at han ikke kan fortsætte efter at være fyldt 65 år.

FOA har dog meddelt, at Dennis Kristensen kommer til at fortsætte de igangværende overenskomstforhandlinger.

Tillidsrepræsentant som 19-årig
Mona Striib startede sin karriere i fagbevægelsen, da hun blev tillidsrepræsentant i Danfoss i 1980'erne, hvor hun var bare 19 år gammel.

Efterfølgende arbejdede hun i SiD, HAF og siden i FOA, hvor hun blev næstformand i lokalafdelingen i Kolding i 1995.

 

Forrige artikel Vinther og Bondo: Det er ikke en løsning for os Vinther og Bondo: Det er ikke en løsning for os Næste artikel Ugens uddannelse: Sammenbrudt musketered og ny teknologipagt Ugens uddannelse: Sammenbrudt musketered og ny teknologipagt
EuroSkills i Danmark rykkes til 2025

EuroSkills i Danmark rykkes til 2025

UDSKUDT: Europamesterskaberne i praktiske fag afholdes alligevel ikke i Danmark i 2024. Corona har skubbet til planerne, så Danmark først får værtskabet i 2025.