Folkemødet ændrer programmet: Vil sparke gang i søndagen

PROGRAM: Folkemødet vil have et stærkere søndagsprogram på hovedscenen i 2018. Samtidig får teltene lov til at holde lukket.

Søndag på Folkemødet blev i 2017 den mindst besøgte dag i flere år.

Blot 6.000 mennesker besøgte festivalpladsen – halvt så mange som året før.

Det tager Folkemødet nu konsekvensen af.

"Søndagen fungerede ikke i 2017. Det var den mindst besøgte dag i flere år. Så der har fra bestyrelsens side været ønske om at gøre noget," siger direktør Mads Akselbo Holm. 

Derfor vil der ikke længere være krav til, at aktører med telte på pladsen har indhold om søndagen. 

"Vi kan konstatere, at det ikke rigtig har noget formål. Mange ender med at have en medarbejder til at passe teltet om søndagen. Man lader, som om man har åbent," siger Mads Akselbo Holm og fortsætter:

"Det er omsonst at stille krav til, at folk skal holde åbent, hvis ikke der er gæster til det. Men når vi dropper det krav, har vi selv en forpligtelse til at sparke gang i Cirkuspladsen med et program på hovedscenen, der giver folk lyst til at komme til Allinge og være med til at sige farvel til Folkemødet," siger han. 

Booster hovedscenen
Det er især et stærkere program på Cirkuspladsens hovedscene, der skal lokke flere til.

"Vi vil skrue et program sammen på hovedscenen, så det bliver det sted, man går hen om søndagen," siger han og fortsætter:

"Det kræver en kendisfaktor, så samtidig hæver vi overliggeren for, hvilken type navne vi gerne vil tiltrække over weekenden."

Folkemødet blev i 2016 besøgt af den feministiske protestgruppe Pussy Riot fra Rusland. Og det kræver navne på det niveau, hvis søndagen skal blive en succes.

"Det er den kaliber, vi skal have på hovedscenen, og det er vores opgave at fordele dem bedst muligt. Vi skal sikre, at vi lykkes med søndagen. Ellers kunne vi lige så godt lukke den," siger Mads Akselbo Holm.

Folkemødet havde i denne uge møde med alle Folketingets partier. Og uden at kunne bekræfte specifikt indhold fortæller Folkemøde-direktøren, at partierne vil spille en stor rolle i en stærkere søndag.

"Vi vil bruge dagen til at være fremsynede. De hovedtalere, der kommer søndag, skal kunne fortælle, hvad de forventer bliver rammen for den politiske dialog i løbet af det næste år," siger han. 

Folkemødet 2018 starter torsdag 14. juni og slutter søndag 17. juni.

Forrige artikel DF vil forbyde engelske navne på uddannelsesinstitutioner DF vil forbyde engelske navne på uddannelsesinstitutioner Næste artikel Læs Riisagers tale til lærerforeningens kongres Læs Riisagers tale til lærerforeningens kongres