Formand for kommunaldirektører: Nu genåbner vi også det lokale demokrati

INTERVIEW: Krise- og kommandostyring har præget ledelsen af landets kommuner under covid-19. Men nu er det tid til at få det lokale demokratiske arbejde op i gear, siger formanden for Kommunaldirektørforeningen, Niels Nybye Ågesen.

Selv om kommunalebstyrelser og byrådet landet over er ved at trække i det politiske arbejdstøj, så vil de traditionelle mødesale stadig stå tomme noget tid endnu. Politik skal diskuteres virtuelt.
Selv om kommunalebstyrelser og byrådet landet over er ved at trække i det politiske arbejdstøj, så vil de traditionelle mødesale stadig stå tomme noget tid endnu. Politik skal diskuteres virtuelt.Foto: Colourbox
Kim Rosenkilde

Det, mine kollegaer oplever i øjeblikket, er, at byrådet er på vej tilbage på arbejde.

Niels Nybye Ågesen
Formand for Kommunaldirektørforeningenn

Det er ikke kun børnehaver og folkeskoler, der de seneste dage har åbnet dørene til en helt ny hverdag præget af covid-19.

Også det lokale demokrati og diskussionerne på tværs af partier og politiske anskuelser trænger sig igen på efter at være sat delvist på standby under den seneste måneds kommunale krisehåndtering.

Derfor arbejdes der i landets kommuner også i disse dage på at få genåbnet det løbende politiske arbejde i kommunalbestyrelser og faglige udvalg og tilpasset det de nye forhold.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00