Friskoler advarer mod mistænkeliggørelse

TILSYN: Politikerne løber med folkestemningen og er med til at udsætte de muslimske friskoler for kollektiv mistænkeliggørelse, mener formanden for Dansk Friskoleforening, der nu opfordrer politikerne til at vise tillid.

Fra højre til venstre har landets politikere ladet sig gribe af folkestemningens angst og bæven for terror og flygtninge og konkurrerer nu om, hvem der vil sætte hårdest ind med stramninger af tilsynet med landets 550 privat- og friskoler, samtidig med at de åbenlyst indrømmer, at stramningerne specielt er tiltænkt landets 28 muslimske friskoler.

Sådan lyder det fra formanden for Dansk Friskoleforening, Peter Bendix Pedersen, der i et netop afsendt brev til undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) og kulturminister Bertel Haarder (V) nu advarer skarpt imod den ”kollektive mistænkeliggørelse” af de muslimske friskoler.

”Det er jo simpelthen demokratisk uværdigt at behandle et mindretal på den måde. Det er en skidt tendens, men politikerne er blevet grebet af frygt og bæven og løber med folkestemningen, fordi de har set nogle dokumentarprogrammer på TV 2,” siger Peter Bendix Pedersen.

Login