Gyldendals undervisningsforlag får ny direktør

DIREKTØRSKIFT: Poul Henrik Mikkelsen går på pension efter 40 år som direktør for Gyldendals Undervisningsforlag Systime. Den nye direktør bliver nuværende direktør for Gyldendal Uddannelse, Hanne Salomonsen. 

Poul Henrik Mikkelsen stiftede for 40 år siden forlaget Systime. 
Poul Henrik Mikkelsen stiftede for 40 år siden forlaget Systime. Foto: Peter Kamp Knudsen/Ritzau Scanpix
Astrid Johanne Bjørnskov

Efter 40 år som direktør for forlaget Systime går Poul Henrik Mikkelsen på pension. Det skriver Mediawatch. Hanne Salomonsen fortsætter som direktør for Gyldendal Uddannelse. Samtidig introducerer Gyldendal en ny ledelsesstruktur, der samler overblikket over uddannelsesområdet ét sted.

"Vi er meget stolte af denne mulighed for at føre Poul Henrik Mikkelsens livsværk videre i en fælles konstruktion med Systime og Gyldendal Uddannelse," siger administrerende direktør Morten Hesseldahl og fortsætter:
 
"Han har i snart fire årtier været en markant og energisk forlægger og entreprenør, og vi er særdeles fornøjede ved udsigten til, at vi også fremover kommer til at have et tæt samarbejde med ham."
 
Dermed henviser den administrerende direktør til, at Poul Henrik Mikkelsen fortsætter som ekstern rådgiver for Gyldendal og især skal lægge kræfter i en salgsindsats for den digitale platform Systimes iBog internationalt.

Dette er blot ét af flere direktørskift, der vil komme til at ændre Gyldendals struktur. For nylig trak forlægger og litterær direktør Johannes Riis sig fra sin stilling, hvilket kom samtidig med annonceringen af Gyldendals nye ledelsesstruktur.
 
Systime havde i 2017 53 ansatte og et overskud på 6,4 millioner kroner af en omsætning på 64,5 millioner kroner. 

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00