Hver femte MF har læst statskundskab

POLITIKERUDDANNELSE: Næsten 20 procent af Folketingets medlemmer er statskundskabs-studerende eller færdiguddannede cand scient pol'er. Ud af den erhvervsaktive del af befolkningen udgør denne gruppe kun 0,2 procent.
Der er 100 gange så mange cand. scient. pol.'er i Folketinget, som man kunne forvente ud fra deres andel af befolkningen.
Der er 100 gange så mange cand. scient. pol.'er i Folketinget, som man kunne forvente ud fra deres andel af befolkningen.
Erik Holstein

Et studie i statskundskab er den direkte vej til at blive lovgiver i Danmark.
Således har hele 35 ud af det nye folketings 179 medlemmer påbegyndt eller afsluttet et studie i statskundskab. Det viser en optælling foretaget af Altinget.dk.

Optællingen dækker alle, der er startet på statskundskabsuddannelsen, altså både de færdigudannede cand.scient.pol'er, bachelorerne (BA scient. pol) og studenterne (stud.scient.pol.).

I alle kategorier er der tale om en stigende andel sammenlignet med valget i 2007. Dengang var der ialt 20, der læste eller havde færdiguddannet sig i statskundskab. Et tal, der altså næsten er blevet fordoblet ved dette valg.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00