Internationale studerende rejser hjem igen

UDENLANDSK ARBEJDSKRAFT: Andelen af internationale studerende, der bliver i Danmark efter at have afsluttet deres uddannelse, er faldende. Forum for Business Education efterlyser en national strategi.
Der skal laves en strategi for at holde udenlandske studerende i Danmark efter endt uddannelse, mener Forum for Business Education.
Der skal laves en strategi for at holde udenlandske studerende i Danmark efter endt uddannelse, mener Forum for Business Education.Foto: colourbox.com
Oliver de Mylius
Danmark kommer i de kommende år til at mangle flere hænder på arbejdsmarkedet, og efter finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) i sidste uge afviste Arbejdmarkedskommissionens anbefalinger, er det fortsat uafklaret, hvor den ekstra arbejdskraft skal findes.

Forum for Business Education anbefaler, at man gør en øget indsats for at fastholde internationale studerende på det danske arbejdsmarked:

"Det ligger jo lige for - at få udviklet en strategi for, hvordan vi kan få udnyttet det potentiale, de studerende udgør. De er jo allerede i landet, så hvorfor bruge al energien på at tiltrække velkvalificeret udenlandsk arbejdskraft," siger Stina Vrang Elias, adm. direktør for FBE og FUHU.

FBE har onsdag offentliggjort en rapport om internationale studerendes praktik- og beskæftigelsessituation i Danmark. Tendensen er, at flere og flere internationale studerende vælger at forlade Danmark efter endt uddannelse.

Undersøgelsen viser, at kun 27 procent af de internationale studerende opholder sig i Danmark to år efter deres uddannelse.
Men sådan behøvede det ikke være. 70 procent af de internationale studerende ønsker nemlig at blive i Danmark.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00